Om övergrepp i 80-talets populärkulturella värld

Sören ”Sulo” Karlsson är född 1969 och 1980-talet var hans mest formbara decennium. Samtidigt har han brottats med hur de år han minns som både lustfyllt kreativa och fruktansvärt jobbiga romantiserats så att bara skimret finns kvar.
Det skulle bli en bok om Sulo Karlssons 80-tal, men blev något helt annat. Genom samtal med de som var med tecknar Sulo, med hjälp av researchern Deanne Rauscher, ett porträtt av en tid då ungdomskulturen blomstrade medan folkhemmets skyddsnät vittrade sönder.
Fram träder historier om unga pojkar med trasiga hemförhållanden som finner en fristad i musik, film, dans och graffiti. Till samma värld söker sig också vuxna män, som utnyttjar det faktum att det inte är accepterat att som pojke och ung man av den generationen prata känslor eller visa sig sårbar.
De som blivit utsatta för övergrepp har i stället förtigit och förträngt långt in i vuxen ålder. G – som i gärningsman är en berättelse om 80-talet – och en tystnadskultur som hållit i sig fram tills nu. I centrum för många av berättelserna återfinns filmregissören Staffan Hildebrand.