Nyheter

 

Slottsmysteriet
Slottsmysteriet av Martin Widmark & Helena Willis

Greve von Farsen bjuder Vallebyborna på en generös chokladprovning. De låter sig väl smaka och tjusas av greven och hans lyx. Så kan de alla få det, menar greven, bara de satsar pengar i hans nya plantage. Det låter för bra för att vara sant tycker Lasse och Maja som börjar undersöka direkt...

Fislandet
Fislandet av Cecilia Forss

Märta går i första klass och hon är väldigt intresserad av fisar. Ja, du läste rätt, av pruttar! Hur kan de låta så roligt? Varför är en fis tystare än en prutt? Och hur kommer det sig att vissa pruttar luktar så mycket medan andra inte luktar alls? Märta är så intresserad att hon till och med har ett fiskontor där hon samlar på fisar i olika burkar.

Mannen som sökte sin skugga
Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz

Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill. Femte boken i Millenniumserien.

Food Pharmacy kokboken

Food Pharmacy Kokboken av Mia Clase
och Lina Nertby Aurell

Nu kommer kokboken som förenklar vardagen för alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationer borta. Det är ingen diet utan hälsosam mat för alla.

Säker stil
Säker stil: 101 stiltips av Ebba K von Sydow & Emilia de Poret

En inspirerande handbok som lär dig allt ifrån konsten att vika upp skjortärmen perfekt till knepen som förändrar, förnyar och förhöjer din outfit på nolltid. Det handlar om små detaljer som kan lyfta hela din look.

Fredrik 2.0
Fredrik 2.0 av Fredrik Eklund

Fredrik Eklund, den framgångsrike fastighetsmäklaren i New York, tappade plötsligt fotfästet i tillvaron. Han hade förlorat kontakten med sin svenska bakgrund och i reflektionerna över barndomen och relationen till sin familj började han hitta svar. Nu berättar han öppenhjärtigt om sitt sammanbrott, vägen tillbaka och resan till att äntligen bli pappa.

1968
1968 av Jan Guillou

1968 är ett av 1900-talets mest mytomspunna årtal. Protesterna mot Vietnamkriget i både USA och Västeuropa skapade en vänstervåg som präglade både politiken och kulturen. Detta är den sjunde delen i romanserien Det stora århundradet.

Den svavelgula himlen
Den svavelgula himlen av Kjell Westö

Om den mäktiga familjen Rabell, märkt av både rikedom och tragedi. Framför allt handlar det om kärleksrelationen mellan Stella Rabell och romanens berättare, som fascineras av den mytomspunna släkten, utan att någonsin bli del av den.

Vrålstark & Skiträdd
Vrålstark & skiträdd av Marie Göranzon

I 50 år har hennes arbetsplats, med några utflykter till privatteatrar, tv- och filmvärlden, varit Dramaten. Där hänger numera hennes porträtt. Marie Göranzon har arbetat med alla de stora regissörerna, de mäktiga kollegorna, bråkstakarna och genierna. Mött framgång, motstånd och genomlevt katastrofer. Här berättar hon öppenhjärtigt för Stina Jofs om barnen, drömmen, kärleken, rollerna, kampen och makten.